Tel: +45 71998904

Är ditt event redo för IT?

är ditt event redo för IT?

Det kan orsaka huvudbry för arrangörerna när datorer ska användas till event, seminarier och kurser. Två företag berättar om varför de valde att hyra av Nordic IT Rental.

”Med kort varsel var vi tvungna att införskaffa 160 bärbara datorer och 160 externa monitorer för en stor konferens”, säger projektkoordinator Martin Frøkiær, som är tekniskt ansvarig för konferensdelen av DGI-Byen i Köpenhamn. ”Maskinerna och skärmarna fick användas under två dagar i samband med lite utbildning på Microsoft-plattformen, där det var nödvändigt att arbeta på två skärmar. Det var en utmaning.”

Få konferenscenter och arrangörer har hårdvara av den storleken. Det lönar sig förstås inte att köpa på bara två dagar, och det kan bli ohanterligt att låna. Därför valde Martin Frøkiær och hans produktionstekniska team att hyra.

”Vi kontaktade Nordic IT Rental som kunde leverera 160 set för användning under de två dagarna. Tänk på att med våra önskemål om styrsystem och mjukvara på maskinerna så var de redo att sätta upp. Allt kom som överenskommet, och vi använde nog en liten dag för att sätta upp den och samma sak för att ta ner den efteråt. Det hör också till att priserna var rimliga, för det gör skillnad på en konkurrensutsatt konferensmarknad”, konstaterar Martin Frøkiær.

Bränsle för eventbyråns många event

Som kund hos Nordic IT Rental uppskattar vi mycket den pålitlighet företaget visar oss. Produkterna är alltid i ordning, den senaste utrustningen och installerade enligt överenskommelse. Leverans och hämtning fungerar felfritt och dialogen med vår kontaktperson Jesper Jacobsen har varit positiv och okomplicerad från dag ett – säger Maise Rygaard från After Work Arrangement . Som eventbyrå är det viktigt att vi samarbetar med leverantörer som kan flytta ut med kort varsel. Och samtidigt även leverera enorma mängder utrustning när vi har stora event. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Nordic IT Rental.

Självklar marknad med stor målgrupp

På Nordic IT Rental i Hellerup är Account Manager Jesper Jacobsen glad över de vänliga orden, och han förklarar gärna hur det kan göras för att lösa något som annars skulle kunna vara en väldigt stor huvudvärk för arrangörer av event, konferenser, kurser och seminarier .

”Förutom vårt eget lager av iPads, bärbara och stationära datorer har vi ett stort nätverk av affärspartners och leverantörer. Därför kan vi trumma ihop mycket hårdvara med kort varsel”, säger han. ”Dessutom har vi både lagringsutrymmen och en serviceverkstad där vi kan förbereda bärbara och stationära datorer på löpande band. Vi är helt enkelt rustade för det, och arrangörerna kommer inte att klara av det själva. De ska trots allt också helst koncentrera sig på evenemanget.”

Michael Vedel berättar också att de hyr ut Windows-datorer och – som några av de enda – även Apple-produkter. Nordic IT Rental kan till exempel sätta upp 300 bärbara datorer för ett event. Men det går även att hyra ett stort antal iPads och iMac om så önskas. Flexibilitet är nyckelordet på en marknad där det måste gå fort.

”Bärbara datorer kan hyras från endast 500 DKK per vecka och iPads från endast 250 DKK per vecka. Och vi erbjuder gärna erbjudanden för både stora och små evenemang”, säger chefen för Nordic IT Rental. Bland kunderna finns Bella Center, Novo Nordisk, Roskilde Festival, DR, Distortion och Region Syddanmark.

Framgångsrik entreprenör inom uthyrning

På mindre än 4 år har företaget Nordic IT Rental ApS skapat en solid vinst på slutresultatet.

Idén uppstod av en slump, men entreprenören Michael Vedel tvivlade inte en sekund på produktens potential. Om jag ska peka på ett område där vi har varit bra på att förnya och utnyttja våra resurser i den traditionella IT-verksamheten så är det just inom det här affärsområdet, säger Michael Vedel.

Verksamheten bygger helt enkelt på att vi erbjuder uthyrning av IT-utrustning, inklusive bärbara datorer, iPads, iMac och annan IT-utrustning i upp till 7 dagar. Vi kan leverera ett riktigt stort antal enheter åt gången och vårt största event hittills omfattar 180 bärbara datorer.
Vi lyckas helt enkelt lösa mycket komplexa IT-behov, snabbt, enkelt och billigt.

Idén till uthyrningsverksamheten uppstod av en ren slump. Under klimatmötet i Bella Center i Köpenhamn fick jag några förfrågningar om att jag kunde vara intresserad av att hyra ut en handfull begagnade datorer till ett företag som skulle delta i klimatmötet.

Först tackade jag nej till kunden, men när han erbjöd sig att köpa all utrustning om jag skulle köpa tillbaka den 5 dagar senare för 50 % av inköpspriset tackade jag ja. Jag fastnade för idén att öppna ett företag som uteslutande erbjöd uthyrning av IT-utrustning. Utan att undersöka hyresmarknaden startade jag en hemsida som erbjöd uthyrning av IT-utrustning. Det tog inte mer än några månader innan jag fick mina första kunder och det kom snabbt fler och fler. Idag har vi mer än 300 företagskunder i vår databas.

I början behövdes ingen större finansiering, eftersom produkterna vi hyrde ut var produkter vi redan hade i lager. Vi lyckades utnyttja de resurser vi hade tillgängliga.
Senare investerade vi i nyare utrustning, och speciellt inom Apple-produkter.


Tillbaka till översikten